Scurt Istoric

Construirea şcolii propriu-zise în oraşul Gheorgheni începe în anul 1909, finalizându-se în anul 1915 când a fost predată pentru a-şi începe activitatea.

Între 1920-1940 liceul purta numele de Gimnaziul ”Sfântu Nicolae”, nume pe care l-a redobândit în anul 1995. Prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al Liceului Român în baza Decretului Lege nr.100/1990 şi al H.G. Nr 940/1990, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, la propunerea Comisiei judeţene pentru atribuirea şi schimbarea numelui, hotăreşte: să atribuie numele de Liceul Teoretic ”Sfântu Nicolae”.

Liceul Teoretic „Sfântu Nicolae” Gheorgheni este situat în nordul judeţului Harghita şi asigură servicii de educaţie pentru elevii din zona Gheorgheni, Lacu Roşu şi Bicaz. Oferă instruire în domeniile matematică- informatică, ştiinţe ale naturii şi filologie. Având în vedere că este singura şcoală care asigură o pregătire teoretică în limba română în domeniile sus amintite, ea recrutează elevi din întreaga regiune.

Liceul Teoretic „Sfântu Nicolae” şcolarizează elevi cu vârstă cuprinsă între 6 şi 19 ani. Liceul Teoretic „Sfântu Nicolae” este angajat pentru a asigura nevoile educaţionale în limba română în zona Municipiului Gheorgheni, oferind o educaţie de calitate în domeniu. Credem că procesul instructiv-educativ şi condiţiile didactico-materiale pe care le oferă liceul, conferă calitate înaltă procesului educaţional într-un climat care încurajează elevii să-şi dezvolte potenţialul dorit.